Четири нови пролетни вкусови

Како што можеби знаете, воведовме нови четири прекрасни вкусови кои ќе ви ја разубават пролетта! Višnjevac, новитетот на Badel 1862 во сегментот со ракии и ликери кој ги обединува најдобрите хрватски производи, произведен е од чист концентриран сок на автохтоната вишна Мараска. Со опојна рубин црвена боја, богата арома и раскошен мирис, Višnjevac гарантира прекрасен […]

Badel Borovnica

Badel Borovnica, традиционален ликер, произведен со спојување на црвено вино и опојна боровница, направен од природни состојки што му дава полн и богат овошен вкус и мирис. Се консумира разладено, а идеален е и во комбинација со традиционалните хрватски слатки.

Medica

Медицата е традиционален хрватски ликер, познат во некои краеви и како меденица, медовача или медовица. Бадел Медица својот незаборавен вкус и единствен мирис го должи на комбинацијата на два вида мед, од багрем, и од костен, карактеристичен и со благо горчлив вкус, на овој единствен ликер му дава препознатлив меден мирис и вкус. Се консумира […]

Orahovac

Ораховац е традиционален горко-сладок ликер со арома на орев, со познати лековити својства, кој гарантира уживање со незаборавен вкус и мирис. Чувањето на богатата природна арома на зелен орев е осигурано со традиционален начин на мацерација на раситнет плод на ореви во ароматичен дестилат. Најдобро се консумира добро разладен, послужен како аперитив или дигестив.